Informatie voor patroons

Als dagelijkse begeleider van een advocaat-stagiaire zijn patroons belangrijk voor de professionele ontwikkeling en opleiding van de stagiaires. De Beroepsopleiding Advocaten werkt dan ook graag goed met de patroons samen. De afstemming tussen het leerproces in de praktijk en het leer- en ontwikkelingsproces binnen de Beroepsopleiding, zorgt voor een goed opleidingsrendement.

Mede door uw inzet wordt een nieuwe generatie advocaten opgeleid die met haar kennis en kunde van grote waarde zal zijn voor uw kantoor en voor de advocatuur in het algemeen.

De rol van de patroons
Als patroon heeft u een belangrijke rol bij de begeleiding van uw advocaat-stagiaire. In feite heeft u zelfs een dubbele rol. Enerzijds heeft u verplichtingen die voortvloeien uit de feitelijke begeleiding van uw stagiaire. Deze zijn genoemd in de Verordening op de advocatuur. Denk daarbij aan het geven van leiding, voorlichting en raad over de praktijkuitoefening, of het introduceren van uw stagiaire bij de rechterlijke macht, beroepsgenoten en cliënten. Daarnaast heeft u als patroon ook een formele rol in de opleiding van uw stagiaire. Deze rol vloeit voort uit het opleidingsreglement.

Een patroon:
  • Ziet er op toe dat de stagiaire de onderwijsverplichtingen nakomt
  • Wordt uitgenodigd om bij het evaluatiegesprek en het eindgesprek van de stagiaire aanwezig te zijn
  • Levert op verzoek van de docent of mentor input voor het evaluatiegesprek en het eindgesprek
  • Geeft actief feedback op praktijkopdrachten als dit
wordt gevraagd in de opleiding.

Voor aanvang van en tijdens de Beroepsopleiding Advocaten moet uw advocaat-stagiaire diverse beslissingen nemen over het te volgen onderwijs. Deze keuzes zijn niet alleen van belang voor hemzelf, maar ook voor u en uw kantoor. Bij voorkeur versterken uw praktijk en het gekozen onderwijs elkaar. Wij raden u dan ook aan met uw stagiaire hierover in gesprek te gaan en hem goed te adviseren.

Brochure
Wij hebben voor u een brochure opgesteld met informatie over uw rol, de samenwerking met de Beroepsopleiding en de inhoud van het curriculum.

Digitale leeromgeving voor patroons
Uw advocaat-stagiaire volgt niet alleen onderwijs tijdens de opleidingsdagen maar leert ook digitaal in de digitale leeromgeving (DLO). Patroons en kantoren hebben ons laten weten ook graag voor eigen gebruik kennis te willen nemen van het opleidingsmateriaal. Aan die behoefte komen wij graag tegemoet. Wij hebben het opleidingsmateriaal voor u beschikbaar gesteld in een speciale DLO voor patroons. Hierin vindt u de diagnostische zelftoetsen, opleidingsmodules, opdrachten, video’s, discussiefora en de te bestuderen literatuur en jurisprudentie van de vakken die uw stagiaire volgt. Zo weet u precies waaraan uw stagiaire werkt en kunt u uw stagiaire nog beter begeleiden.

Om gedurende 2,5 jaar toegang tot het opleidingsmateriaal te krijgen, betaalt u eenmalig een bedrag van € 250,- exclusief btw. Dit bedrag is uitsluitend bedoeld om de kosten verbonden aan het creëren en onderhouden van de DLO voor patroons te dekken (licentierechten en auteursrechten). U kunt toegang krijgen tot de DLO voor patroons door dit aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan binnen een week van ons een inlogcode. De factuur volgt in de maand daarna.

Delen FacebookTwitterLinkedin