Tips voor de patroons

De behoefte aan tijd voor e-learning, toetsvoorbereidingstijd en begeleiding is
 uiteraard per stagiaire anders. Wij adviseren u
 dan ook in gesprek te gaan met uw stagiaire en samen afspraken te maken over de gewenste ondersteuning en benodigde tijd. De juiste coaching en voldoende ruimte zijn mede bepalend voor de manier waarop uw stagiaire de opleiding doorloopt en dus bepalend voor de waarde van de stagiaire voor uw kantoor.

Tien tips voor maximaal rendement voor uw stagiaire en voor uw praktijk
  • Kies met uw stagiaire de leerlijn en keuze- vakken die het beste bij uw kantoor passen. Zo hebben zowel uw stagiaire als uw kantoor het meeste profijt van de opleiding.
  • Maak in het stagebegeleidingsplan concrete afspraken over de benodigde ondersteuning en tijd voor de Beroepsopleiding. Stem verwachtingen af en realiseer u dat u meerwaarde kunt bieden door goede ondersteuning te bieden.
  • Trap met uw stagiaire de opleiding af in Woudschoten. 
Daar start uw stagiaire met de 2-daagse module Beroepsattitude en beroepsethiek. U bent van harte welkom om bij deze start aanwezig te zijn. Aansluitend verwelkomen we u graag bij de aparte patroonsbijeenkomst.
  • Lever onderwijsinput aan uit uw eigen praktijk. Onze docenten en trainers stimuleren de stagiaires om met hun patroons informatie
uit te wisselen, hun om feedback te vragen en in overleg met de patroons casus aan te leveren. Uw betrokkenheid en actieve rol hierin resulteren in een stagiaire die sneller en beter leert.
  • Bespreek het Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) van uw stagiaire. Alle stagiaires houden binnen de DLO een e-portfolio (iLog) bij waarin zij feedback en leerpunten verwerken. Ook vult uw stagiaire hier ieder jaar een persoonlijk ontwikkelplan in. Door dit plan jaarlijks met uw stagiaire te bespreken, houdt u zicht op zijn ontwikkeling en eventuele aandachtspunten daarin. Maakt uw stagiaire op uw kantoor ook een POP? Dan kan dat ook dienen als input voor de opleiding.
  • Ben aanwezig bij het evaluatiegesprek en het eindgesprek. 
Als patroon heeft u immers het beste zicht op de ontwikkeling van uw stagiaire en eventuele aandachtspunten. Om die reden vragen wij u ook om, ter voorbereiding op de gesprekken, feedback te geven via een formulier. Er zijn in totaal twee gesprekken.
  • Stem uw beoordelings- en evaluatiecyclus af met die van de opleiding. Zo hoeft u geen dingen dubbel te doen en kunt u optimaal gebruik maken van de evaluaties die toch al plaatsvinden binnen het kader van de Beroepsopleiding.
  • Bespreek vorderingen met uw stagiaire. Het inzicht in de ontwikkelingen en vorderingen van uw stagiaire is van belang voor alle betrokkenen. Wanneer uw stagiaire een toets heeft gemaakt, ontvangt hij daarvan zelf als eerste de uitslag. Daarna brengen wij u op de hoogte van het cijfer.
  • Bespreek problemen met de mentor van uw stagiaire. Iedere stagiaire heeft een mentor in de persoon van een van zijn (vaste) vaardighedentrainers.
U ontmoet deze mentor tijdens het evaluatiegesprek en het eindgesprek. Signaleert een mentor bepaalde problemen met uw stagiaire, dan zal hij contact opnemen met u om samen tot een oplossing te komen. Uiteraard kunt u ook zelf tussentijds contact opnemen.
  • Verdiep u zelf ook in het opleidingsmateriaal van de Digitale Leeromgeving. Wij bieden u – tegen betaling – de kans om dezelfde e-learning (van major, vaardigheden en ethiek) te volgen als uw stagiaire. Het voordeel daarvan is dat u uzelf bijschoolt maar ook dat u inzicht krijgt in het programma voor de praktijk. U kunt toegang krijgen tot de DLO voor patroons door dit aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Extra tip
Een echte Beroepsopleiding draagt zorg voor een goede koppeling met de praktijk. De praktijk in de advocatuur is dynamisch en aan continue verandering onderhevig. Wij vinden het dus belangrijk om goed contact te hebben met het werkveld. Daarom nodigen wij u van harte uit om ideeën en suggesties ter verbetering van de opleiding met ons te delen.
Delen FacebookTwitterLinkedin