Aanmelden Beroepsopleiding

We zijn verheugd dat u ervoor gekozen heeft om advocaat te worden. Na uw inschrijving bij de Beroepsopleiding Advocaten (BA) krijgt u twee jaar en drie maanden lang kwalitatief hoogstaand postacademisch onderwijs op thema's zoals beroepsethiek, cognitief gebied, en leert u daarnaast vaardigheden beheersen die aansluiten bij de advocatenpraktijk. Zo heeft u een stevig fundament waarop u tot ver in de toekomst het vak van advocaat zelfstandig kunt uitoefenen.

Er zijn enkele zaken die u moet regelen voordat u met de BA kunt beginnen:

  • Aanmelding voor de BA bij de Nederlandse orde van advocaten
  • Doorgeven keuze leerlijn en minor voor 1 juli / 1 januari (wijziging van major is mogelijk tot 1 juli / 1 januari voorafgaand aan de start van de BA en wijziging van minor tot zes weken voor de eerste opleidingsdag én mits er plaats is bij de andere minor).

De gegevens voor de digitale aanmelding voor de BA bij de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) ontvangt u van uw lokale raad van de orde. Als uw aanmelding door de NOvA is geregistreerd, ontvangen wij van de NOvA uw gegevens. Vervolgens ontvangt u van ons een e-mail met uw inloggegevens voor de digitale leeromgeving (DLO) en nadere instructies. Met deze inloggegevens kunt u zich via deze pagina aanmelden en een keuze maken voor een leerlijn en minor. Uw keuze heeft gevolgen voor de keuzevakken die u later in de Beroepsopleiding kunt volgen.

Geef uw keuze voor de leerlijn en de minor tijdig aan ons door. Indien u de keuze niet tijdig doorgeeft kunnen wij, vanwege de beperkte groepsomvang, niet garanderen dat u de Beroepsopleiding in uw eigen arrondissement kunt volgen. Tijdig doorgeven scheelt u straks mogelijk extra reistijd.

Heeft u zich langer dan een week geleden voor de BA aangemeld bij de Nederlandse orde van advocaten, maar nog geen e-mail van ons ontvangen met de inloggegevens en nadere instructies? Bel dan met CPO-Dialogue om de status van uw registratie te controleren op (088) 0595 700. 

Start u in maart 2018 met de opleiding en heeft u vragen over een datum van een ingeplande opleidingsdag, neemt u dan voor 28 januari contact met ons op. Wij bekijken dan met u wat mogelijk is om uw rooster (kosteloos) aan te passen. Vanaf maandag 29 januari 2018 zijn hier kosten (conform het opleidingsreglement) aan verbonden.

Hieronder vindt u de link om de aanmeldingsprocedure te starten en informatie die u helpt bij het maken van een keuze voor een leerlijn en minor.

  • De vakbeschrijvingen vindt u hier
  • Informatie over het kiezen van een leerlijn en keuzevakken vindt u hier.
  • Informatie over toevoegingen van de Raad voor Rechtsbijstand in relatie tot de vakken bij de Beroepsopleiding Advocaten vindt u hier.
  • Uw aanmelding starten kan hier
  • RAIO-, RIO-, OIO- of IDR-kandidaten klikken hier


Aanmelden 2e jaars keuzevakken

Nadat u eenmaal gestart bent met de opleiding krijgt u de mogelijkheid een aantal keuzevakken te volgen. De keuzes die u krijgt aangeboden zijn afhankelijk van de leerlijn en de minor die u volgt. 

Aanmelden voor de tweede jaars keuzevakken kan hier.

(wijziging van keuzevak is mogelijk tot zes weken voor de eerste opleidingsdag van het gekozen vak én mits er plaats is)