Journaal oktober 2017

De wereld van het recht en de omgeving waarin de advocaat werkt veranderen razendsnel. Het Journaal brengt daarom must-read nieuwsartikelen uit binnen- en buitenland. Iedereen die binnen de Beroepsopleiding actief is, doet er goed aan om bewust te worden van deze nieuwe realiteit. Bedenk wat het voor uw expertise als advocaat, trainer of docent betekent.

Lees meer: Journaal oktober 2017

Gesprek over een eindgesprek - een patroon en mentor blikken terug

Bij de evaluatie- en eindgesprekken wordt samen met een mentor van de Beroepsopleiding Advocaten de ontwikkeling van de advocaat-stagiaires bekeken. Voor patroons is niet altijd duidelijk wat er precies aan de orde komt en waarom het goed is om het gesprek bij te wonen. Een gesprek met een mentor-trainer en een patroon over een eindgesprek.

Lees meer: Gesprek over een eindgesprek - een patroon en mentor blikken terug

Certificaatuitreiking najaar 2017

Allard Droste mag de afzwaaiende advocaat-stagiaires van cohort 4 en hun patroons toespreken voordat ze het certificaat krijgen uitgereikt.

Lees meer: Certificaatuitreiking najaar 2017

Interview Bruning: ‘Een advocaat moet de regie nemen en houden over een zaak.’

Menno Bruning is hoofddocent van het vak Informatie- en bewijsvergaring. Hij vertelt waarom goede dossieropbouw essentieel is, en niet alleen voor een procedure bij de rechter. Als cassatie-advocaat heeft hij sinds maart 2017 ervaring opgedaan met digitaal procederen. Wat staat ons te wachten met de invoering van KEI?

Lees meer: Interview Bruning: ‘Een advocaat moet de regie nemen en houden over een zaak.’

Werk in uitvoering - oktober 2017

Vaste begintijden opleidingsdagen, voortaan één opleidingsdag Schriftelijke vaardigheden en de laatste ontwikkelingen bij Beroepsattitude en beroepsethiek.

Lees meer: Werk in uitvoering - oktober 2017

Delen FacebookTwitterLinkedin