BA-Journaal juli 2017

De wereld van het recht en de omgeving waarin de advocaat werkt veranderen razendsnel. Het BA-Journaal brengt daarom must-read nieuwsartikelen uit binnen- en buitenland. Iedereen die binnen de Beroepsopleiding actief is, doet er goed aan om bewust te worden van deze nieuwe realiteit. Bedenk wat het voor uw expertise als advocaat, trainer of docent betekent.

Lees meer: BA-Journaal juli 2017

Interview Allewijn: 'Aanwezigheid advocaat bij mediation belangrijk.'

Dick Allewijn is de eerste hoogleraar mediation in ons land. Zijn onderzoek richt zich onder meer op de vraag hoe de mediationgedachte meer geïntegreerd kan worden in de juridische opleiding. Als hoogleraar wil hij de verbinding leggen tussen het vak van mediator en de juridische wereld. Een gesprek over alternatieve geschiloplossing, inhoudsgericht denken en mediationhelden.

Lees meer: Interview Allewijn: 'Aanwezigheid advocaat bij mediation belangrijk.'

Werk in uitvoering - juli 2017

Een nieuwe toetslocatie en een terugblik op de HR-kennisdelingsbijeenkomst. 

Lees meer: Werk in uitvoering - juli 2017

High Impact Learning heeft de toekomst

De kwaliteit van de BA willen we steeds scherp tegen het daglicht houden. Daarom onderwerpen we de BA en onze rol van Uitvoeringsorganisatie momenteel aan een externe kwaliteitsaudit volgens de zogenaamde HILL-methode. Wat houdt deze methode in?

Lees meer: High Impact Learning heeft de toekomst

Interview Jonathan Soeharno: ‘Er wordt zo ontzettend veel nonsens verkondigd.’

Een interview over het belang van logica voor juristen. Hij vertelt over het belang van logica voor juristen. Daarmee kan de jurist zich wapenen tegen nonsens.

Lees meer: Interview Jonathan Soeharno: ‘Er wordt zo ontzettend veel nonsens verkondigd.’

Delen FacebookTwitterLinkedin