Journaal december 2017

De wereld van het recht en de omgeving waarin de advocaat werkt veranderen razendsnel. Het Journaal brengt daarom must-read nieuwsartikelen uit binnen- en buitenland.

Lees meer: Journaal december 2017

Interview Jensma: 'Als je gelooft dat iets niet rechtvaardig is, doe het dan niet'.

Folkert Jensma volgt als juridisch commentator voor de NRC nu zo’n 10 jaar de ontwikkelingen die de Nederlandse rechtsstaat betreffen. Vorige maand gaf hij in Den Haag op uitnodiging van de Nederlandse orde van advocaten de Gerbrandylezing. Hij was kritisch en zag problemen met de toegang tot het recht. Ziet hij ook oplossingen? ‘Misschien moet er maar eens naar de topsalarissen in de advocatuur gekeken worden.’

Lees meer: Interview Jensma: 'Als je gelooft dat iets niet rechtvaardig is, doe het dan niet'.

Thema's advocatuur 2018

Wat zal 2018 brengen voor een beroepsgroep die flink in beweging is? We vroegen het vier kenners van ‘het wereldje’. Over arbeidsmarkt, technologie, flexibel werken en het imago van de advocatuur.

Lees meer: Thema's advocatuur 2018

Generatie Y: work hard play a little less hard

Generatie Y was dit jaar het thema van het Jonge Baliecongres dat vorige maand gehouden werd. Enkele generatie-experts waren uitgenodigd op het congres. Zo sprak Jeroen van Baar, neurowetenschapper en auteur van het boek De Prestatiegeneratie. Daarnaast nam coach en trainer vaardigheden voor de BA, Imke Blatter, plaats in het panel. Waar worstelt Generatie Y, ook wel de Millennials genoemd, mee en hoe kan het beter?

Lees meer: Generatie Y: work hard play a little less hard

Patroon van het jaar 2017

Anke Feenstra is gekozen tot patroon van het jaar 2017. Kim Demandt en Maaike Coenen van Hertoghs Advocaten nomineerden haar. In hun nominatie schreven zij met humor over hun patroon-stagiaire verhouding. Een gedegen begeleiding door de patroon ligt aan die verhouding ten grondslag, met een heldere structuur, kennis van de Beroepsopleiding en vertrouwen in de stagiaires. Maar bovendien is Anke Feenstra een voorbeeld voor haar stagiaires. Een gesprek over de verkiezing tot patroon van het jaar, generatieverschillen en samenwerken.

Lees meer: Patroon van het jaar 2017

Delen FacebookTwitterLinkedin