BA-Journaal juli 2017

De wereld van het recht en de omgeving waarin de advocaat werkt veranderen razendsnel. Het BA-Journaal brengt daarom must-read nieuwsartikelen uit binnen- en buitenland. Iedereen die binnen de Beroepsopleiding actief is, doet er goed aan om bewust te worden van deze nieuwe realiteit. Bedenk wat het voor uw expertise als advocaat, trainer of docent betekent.

 

BA nieuws def

 

Verplichte intervisie voor advocaten

Een voorstel om een systeem van kwaliteitstoetsen binnen de advocatuur in te voeren is aangenomen door de algemene raad van de NOvA. Het nieuwe systeem wordt waarschijnlijk in de loop van 2018 ingevoerd. Advocaten kunnen kiezen uit drie vormen van gestructureerde feedback: intervisie, peer review en gestructureerd intercollegiaal overleg.
Intervisie voorstel

Alleen maar nette mensen

‘Zijn debatten over integriteit en de herziening van de Gedragsregels alleen maar windowdressing?’ vraagt Juriaan Mensch zich af in een column in Advocatie.
Column Juriaan Mensch

 

Technologie en advocatuur gaan prima samen

Professor Richard Süsskind stelt dat juristen opgeleid worden tot advocaten van de 20e eeuw in plaats van de 21e eeuw. Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de technologische mogelijkheden die er zijn. Hij houdt een warm pleidooi voor de toepassing van technologie in de advocatuur.
Toepassing van technologie

 

Advocatenkantoren slachtoffer van hack

Je leest er vrijwel nooit iets over: een gehacked advocatenkantoor. Meestal betalen advocatenkantoren de hackers stilletjes omdat de imagoschade van een datalek groot is. Maar vorige week werd bekend dat DLA Piper slachtoffer werd van een ransomware attack.
Hack DLA Piper

 

Legal tech watch: Legal analytics startup Ravel Law gekocht door reus LexisNexis

Interessant overnamebericht over trends in de legal tech scene. De fase van het overnemen van legal tech startups door grote bedrijven is begonnen. Ravel Law begon 5 jaar geleden in een studentenkamer op Stanford University. Waarde toevoegen draait steeds meer om analyse van data die advocaten genereren en de geheimen die erin verscholen liggen.
Overname Ravel Law

 

Publiciteit voor eigen gewin, of in het belang van de cliënt?

Fleur Zijderveld is advocaat van de minderjarige verdachte in de zaak Savannah. Ze schoof aan bij Eva Jinek, maar kon weinig zeggen over de zaak. ‘Waarom zit u hier eigenlijk aan tafel?’ vroeg Jinek haar. Een geval publiciteit zoeken voor eigen gewin, of past het bij de verdediging van haar cliënt? Oordeel zelf.
Fleur Zijderveld over zaak Savannah

 

Zomertijd

Even weg uit de boeken en weg van kantoor deze zomer? Lees hier een aantal tips.
Festivaltips

 

Delen FacebookTwitterLinkedin