Over de BA

De Beroepsopleiding Advocaten (BA) leidt beginnende advocaten op tot zelfstandige, deskundige en ethisch handelende juridisch professionals – de Vertrouwde Adviseur.

De BA streeft er naar een antwoord te zijn op de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de juridische actualiteit. Kennis van en inzicht in het recht en de vaardigheden die nodig zijn om een goede relatie met de cliënt te ontwikkelen, staan in de opleiding centraal. De kernwaarden van de advocatuur, de gedragsregels en het competentieprofiel advocatuur zijn het kompas voor de verdieping van de beroepsattitude en de beroepsethiek.

Het vak van advocaat is al lang sterk in beweging. De samenleving is in snel tempo complexer geworden en het recht dus ook. De balie verdubbelde in twintig jaar ruimschoots: van iets meer dan 8000 advocaten in 1996 tot ruim 17.500 nu. Kantoren zijn gegroeid en werken vaker internationaal en full-service met aparte secties of praktijkgroepen, gericht op specifieke rechtsgebieden.

Daarnaast heeft technologie een steeds grotere impact op het vak. Steeds meer klassieke taken worden van de advocaat overgenomen. Het is lastiger om de vereiste deskundigheid op een hoog peil te houden. De advocaat is nu vaker een specialist die meer in huis moet hebben dan alleen juridische kennis; ook specifieke vaardigheden en sterke ethische vorming zijn nodig.

De opleiding is met deze ontwikkelingen meegegroeid tot een hoogwaardige postacademische beroepsopleiding die is afgestemd op de nieuwe diversiteit in de balie en op de verschillende behoeftes die zijn ontstaan.

Als bewijs van de ontwikkeling die u heeft doorgemaakt ontvangt u van ons het certificaat. De Nederlandse orde van advocaten verstrekt de zogenaamde stageverklaring. Daarmee is uw stageperiode tot een eind gekomen en bent u officieel zelfstandig advocaat.

Deze informatie delenShare on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email to someone
email