• Over de BA

  De Beroepsopleiding Advocaten (BA) leidt beginnende advocaten op tot zelfstandige, deskundige en ethisch handelende juridisch professionals – de Vertrouwde Adviseur.

  De BA streeft er naar een antwoord te zijn op de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de juridische actualiteit. Kennis van en inzicht in het recht en de vaardigheden die nodig zijn om een goede relatie met de cliënt te ontwikkelen, staan in de opleiding centraal. De kernwaarden van de advocatuur, de gedragsregels en het competentieprofiel advocatuur zijn het kompas voor de verdieping van de beroepsattitude en de beroepsethiek.

  Lees meer
 • Wat doet CPO-Dialogue?

  De Nederlandse orde van advocaten heeft voor de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de Beroepsopleiding Advocaten de combinatie CPO-Dialogue aangesteld als uitvoeringsorganisatie.

  CPO-Dialogue is een toonaangevend samenwerkingsverband in postacademisch onderwijs voor juridische professionals. Vooruitstrevende opleidingsmethoden zoals blended learning - een combinatie van contact- en online onderwijs - maken optimale integratie van de geleerde stof en directe toepassing in de praktijk mogelijk.

  Lees meer
 • Onze kernwaarden

  Het leveren van kwaliteit, een positieve houding en integer handelen zijn enkele van onze kernwaarden, die we ook de advocaat-stagiaires meegeven in hun ontwikkeling. We streven ernaar om die waarden zelf te belichamen.
   

  Manifest

  Het manifest beschrijft de visie, missie en waarden achter de Beroepsopleiding Advocaten. We streven ernaar om een relevante opleiding te zijn, die naadloos aansluit bij de praktijk en een antwoord is op de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de wereld van de advocatuur en in de maatschappij.

  Lees meer