Wat doet CPO-Dialogue?

De Nederlandse orde van advocaten heeft voor de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de Beroepsopleiding Advocaten de combinatie CPO-Dialogue aangesteld als uitvoeringsorganisatie.

CPO-Dialogue is een toonaangevend samenwerkingsverband in postacademisch onderwijs voor juridische professionals. Vooruitstrevende opleidingsmethoden zoals blended learning – een combinatie van contact- en online onderwijs – maken optimale integratie van de geleerde stof en directe toepassing in de praktijk mogelijk.

Hoewel de Nederlandse orde van advocaten de architect is van de opleiding, en verantwoordelijk voor het curriculum, is CPO-Dialogue het dagelijkse aanspreekpunt voor alle reguliere zaken betreffende de Beroepsopleiding.

Stichting Beroepsopleiding Advocaten

De Nederlandse orde van advocaten heeft in 2012 de Stichting Beroepsopleiding Advocaten (SBA) opgericht. De SBA adviseert de Orde over de Beroepsopleiding en houdt toezicht op de kwaliteit.

Het bestuur van de stichting bestaat uit advocaten (afgevaardigd door de Orde), hoogleraren en universitair hoofddocenten (afgevaardigd door de faculteiten rechtsgeleerdheid in Nederland). Het huidige bestuur van de stichting vindt u hier.

Geaccrediteerde aanbieders

Alle advocaat-stagiaires volgen verplicht een deel van de Beroepsopleiding bij CPO-Dialogue. Dat bestaat uit de vakken Beroepsattitude en beroepsethiek, Vaardigheden en Schriftelijke vaardigheden.

Advocaat-stagiaires van de kantoren die zijn aangesloten bij The Law Firm School en van De Brauw Blackstone Westbroek volgen het juridisch inhoudelijke deel van de BA bij de LFS respectievelijk de Brauwerij, en leggen de daaraan gekoppelde toetsen af bij CPO-Dialogue. De overige advocaat-stagiaires doen het juridisch inhoudelijke deel van de BA en de daaraan gekoppelde toetsen bij CPO-Dialogue.

Deze informatie delenShare on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email to someone
email